Om os

IMG_5684 (1)Tanker bag  Kennel Kappelhøjens….
Hvad er en rigtig labrador ?
Hos Kennel Kappelhøjens er en rigtig Labrador en hund som ligner en labrador, den skal være pæn, harmonisk og elegant.
Temperamentet og sundhed  skal være i orden, altså glad, sød og omgængelig.

Arbejdsmæssigt satser vi på lærenem og lærevillig, og så skal den have en masse interesse for at arbejde – for os er det jagt og markprøve.
Vi skal ikke glemme sundheden – når vi lejlighedsvis har hvalpe tænker vi rigtig meget i sundhed, og følger DKK etiske retningslinjer for avl. Vi har selvfølgelig en tro på, at den kombination vi vælger vil give de bedste resultater og danne grobund for sunde og raske hvalpe.
Vi er selvfølgelig også bevidst om at vi i dag kan teste for næsten ”alt”, og det kan altid give anledning til mange tanker om det er rigtig eller forkert. Vi mener at avl skal ske med stor respekt for racen. Vi vælger derfor at følge Dansk Kennel Klubs anbefalinger.

Vi, Anni Holm Nielsen og Tony Nielsen har haft labrador siden 1991
Ja, og siden har det taget fart, og består nu i gennemsnit at 4 hunde. Vi er også blevet en masse erfaring rigere og syntes det er fantastisk at arbejde med hundene. Vi er begge aktive på markprøver, samt flittige apportører på godsjagter. Anni har i mange år været træner i DRK region-Nordsjælland og givet gode råd og ideer fra hvalpe til åbenklasse niveau. (Grundet tid er denne opgave pt. sat på stand by)

Hos os er hundene en del af familien, og opholder sig derfor sammen med os. Når vi har hvalpe er disse også en del af familien og lærer derfor at være omgængelig med vores voksne hunde, vores børnebørn og ikke mindst støvsuger og gulvklud. 🙂
Da vi i vores avl går efter aktive og arbejdsomme hunde som også evner familielivet til potespidserne, betyder det rigtig meget for os, at hvalpene kommer til familier som gerne vil give dem dette aktive liv.

Hvad er et aktivt liv?
Hvalpen/hunden skal møde verdenen og alle de spændende ting der er (socialisering) denne proces skal fortsætte resten af hundens liv (mødet med lyden af forbi kørende biler, veje med lastbiler, mange mennesker, forskellige menneske, børn o.s.v. Hunden skal have mulighed for at bruge sine kræfter og den bedste motion er at den også bruger sin hjerne, således at den kan trives som en god hund i det daglige.
En ikke socialiseret hund, bliver bekymret og utryg – så tag din hund med ud og mød verdenen, giv den tryghed i oplevelsen.
Når hunden bliver større skal der tilføres aktivtræning i form af andre aktiviteter. Om aktiviteterne skal være lydighedtræning, agility, markprøver, jagt, redningshunde, spor … det bestemmer du. Mulighederne er mange, men en ting er sikkert hvert et minut du bruger med din hund til træning, giver en social stabil glad og taknemmelig hund, en hund der vil elske dig for det gode liv – også er du med til at gøre den til den bedste.